Na de revalidatieLotgenotencontact

De wekelijkse cursussen en de gezamenlijke lunch in het Afasiecentrum zijn wezenlijke momenten waarop mensen met afasie elkaar kunnen ontmoeten.

Daarnaast worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd waar ontmoeting centraal staan: de picknick als start van het cursusjaar, de kerstlunch op de locaties in Venray en Venlo, de nieuwjaarsbijeenkomst, een bezoek aan het Oda-park voor de cliënten van Venray en een slotactiviteit ter afsluiting van het cursusjaar in Venlo en Venray.

Partnergroep

De partners van mensen met afasie spelen een grote rol in het welbevinden van de persoon met afasie en bij het weer oppakken van het sociale en maatschappelijke leven. Ook het leven van de partner is volledig veranderd door de afasie. Het Afasiecentrum biedt daarom ook de partners steun. Onder deskundige begeleiding ontmoeten zij elkaar maandelijks. Zij praten over de veranderingen in hun leven, praten over elkaars ervaringen, geven elkaar adviezen en steunen elkaar waar mogelijk. Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan de partnergroep dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jaarlijks worden partners en/of andere naasten in Venlo uitgenodigd voor een Open Lunch.
De Open Lunch biedt naast de mogelijkheid van lotgenotencontact ook de gelegenheid om kennis te maken met de groepsbegeleiders en de andere cursisten.

Informatie

De kracht van het Afasiecentrum zit in het leren van lotgenoten en van ervaringsdeskundigen. Mensen zien van elkaar wat ze bereikt hebben, en hoe ze verder kunnen komen. Iedere deelnemer bepaalt zelf welke activiteiten belangrijk zijn om aan de eigen doelen te werken. De groepen worden zo ingedeeld, dat ieder op zijn of haar eigen niveau kan werken. In alle groepen wordt doelgericht gewerkt, in een prettige sfeer, en onder professionele begeleiding.

Het aanbod van activiteiten is divers.
Sommige zijn vooral gericht op het leren van nieuwe vaardigheden, andere meer op het toepassen of het onderhouden van mogelijkheden. Het doel is steeds dat degene met afasie beter kan meedoen in de maatschappij, aan voor hem of haar belangrijke zaken.