Na de revalidatieLotgenotencontact

De wekelijkse groepen in het afasiecentrum zijn wezenlijke momenten waarop mensen met afasie elkaar kunnen ontmoeten.

Praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, tips uitwisselen over manieren om de ander duidelijk te maken dat communicatie voor jou niet altijd vanzelfsprekend is. Zien dat je er niet alleen voor staat.

Partnergroep

De partners van mensen met afasie spelen een grote rol in het welbevinden van de persoon met afasie en bij het weer oppakken van het sociale en maatschappelijke leven. Ook het leven van de partner is volledig veranderd door de afasie. Het afasiecentrum biedt daarom ook de partners steun. Onder deskundige begeleiding ontmoeten zij elkaar maandelijks. Zij praten over de veranderingen in hun leven, praten over elkaars ervaringen, geven elkaar adviezen en steunen elkaar waar mogelijk. Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan de partnergroep dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Informatie

De kracht van het afasiecentrum zit in het leren van lotgenoten en van ervaringsdeskundigen. Mensen zien van elkaar wat ze bereikt hebben, en hoe ze verder kunnen komen. Iedere deelnemer bepaalt zelf welke activiteiten belangrijk zijn om aan de eigen doelen te werken. De groepen worden zo ingedeeld, dat ieder op zijn of haar eigen niveau kan werken. In alle groepen wordt doelgericht gewerkt, in een prettige sfeer, en onder professionele begeleiding.

Het aanbod van activiteiten is divers.
Sommige zijn vooral gericht op het trainen van vaardigheden, andere meer op het toepassen of het onderhouden van mogelijkheden. Het doel is steeds dat degene met afasie beter kan meedoen in de maatschappij, aan voor hem of haar belangrijke zaken.