Deelnemers



Voor wie

Voor mensen met een ernstige afasie worden de activiteiten in het afasiecentrum vooral gericht op training en verbetering van communicatieve vaardigheden en op het onderhouden van die vaardigheden. De specifieke, op afasie gerichte begeleiding, blijft vaak langdurig nodig.

Mensen met een relatief lichte afasie kunnen in het afasiecentrum terecht voor activiteiten die zij in het reguliere aanbod niet kunnen volgen door hun taalproblemen of bijkomende geheugenproblemen. Ook kan bijvoorbeeld het schrijven van teksten of het verwoorden van een complexe mening getraind worden.

Alle activiteiten vinden plaats in groepen, waarin men leert van elkaar.

 

Wat bieden wij

Afasiecentrum Noord-Limburg biedt aan mensen met afasie:

  • het oefenen van communicatieve vaardigheden in bijvoorbeeld taal- en communicatiegroepen,

  • trainen van nieuwe (deel)vaardigheden, zoals het gebruiken van een computer of tablet,

  • contact met lotgenoten, steun bij verwerking en het zoeken naar een nieuw evenwicht in het veranderde leven,

  • een gespreksgroep voor partners / mantelzorgers voor wederzijdse steun en hulp (bij minimaal 4 deelnemers wordt bekeken of de groep opgestart kan worden),

  • informatie over afasie en communicatie,

  • gezamenlijke activiteiten voor deelnemers, partners en begeleiders.

 

Groepssamenstelling

De groepen worden samengesteld op basis van de ernst van de afasie van de deelnemers, communicatiemogelijkheden, hulpvraag, scholing en maatschappelijke interesses. De inbreng van de deelnemers is één van de uitgangspunten van het afasiecentrum.

  

Aanmelding

Aanmelding kan door contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Over het algemeen is er eerst een kennismakingsgesprek, en komt men een keer kijken en meedoen in groepen.