Meedoen 

Computerondersteuning

De computer wordt gebruikt bij het oefenen met taal met behulp van beelden. Het afasiecentrum biedt eventueel computerondersteuning in de computergroep. Er kan gewerkt worden met oefenprogramma's als Digitaal en TOP!
Ook kan het gebruik van e-mail en internet getraind worden.

Tablets en mobiele telefoons

Tablets kunnen voor mensen met afasie een hulpmiddel zijn in de communicatie. In de iPad-groep (tablet-groep) kan kennis gemaakt worden met de tablet, en kan de bediening geoefend worden. Daarnaast worden in de groep bepaalde afasie-apps (programma's) bekeken, en als ze bruikbaar zijn in de communicatie wordt ermee gewerkt.

Hulpmiddelen

In de groepen van Afasiecentrum Noord-LImburg wordt gebruik gemaakt van diverse ondersteunende hulpmiddelen in de communicatie. Zoals tablets, whiteborden, klemborden, leeslinialen. Uiteraard worden ook de persoonlijke hulpmiddelen van de persoon met afasie ingezet.

Rekenen

Soms is er een rekengroep, afhankelijk van de vraag van deelnemers. Rekenen met tijd, met geld (hoeveel moet ik terugkrijgen als ik contant betaal), met hoeveelheden (recepten) kortom: praktisch rekenen.

Engels

Engels is in de huidige maatschappij voor veel mensen een must.
Veel mensen spraken, voordat ze afasie kregen, goed Engels. Wie het belangrijk vindt die taal weer zo goed mogelijk te lezen en te spreken kan daarmee oefenen in de groep Engels.